Yrittäjä Johannes Laine pyörittää parhaillaan kahdeksaa liiketoimintaa ja on saanut niistä suurimman osan kasvusuuntaisiksi. Laine kertoo, mitkä asiat auttavat menestymään elämässä.

Yrittäjä Johannes Laine on vasta 29-vuotias, mutta hän on jo mukana kahdeksassa eri liiketoiminnassa, joista suurin osa on kasvusuuntaisia. Laineella on nytkin uusia yrityssuunnitelmia, mutta hänen seuraava unelmansa on jäädä eläkkeelle 30-vuotiaana.

Tällä hetkellä Laineen taloudellinen tilanne näyttää siltä, että haave on mahdollista toteuttaa. Nyt Laine kertoo kaikille yrittäjille tai yritystoiminnasta haaveileville, mihin asioihin heidän kannattaisi kiinnittää huomiota.

Lue myös: Sarjayrittäjä Johannes Laineen tavoitteena on jäädä eläkkeelle 30-vuotiaana

Näin menestyt:

1. Hanki ihmisiä ympärillesi.

”Ole sellaisten ihmisten kanssa, jotka toteuttavat sinun juttuasi, mutta vielä enemmän sellaisten, joiden kanssa voit pallotella mitä tahansa ideoita. Minullakin on ollut jo pari vuotta mentorina eräs jo eläkkeellä oleva herra. Ihmiset jäävät liian helposti yksin ajatustensa ja ideoidensa kanssa, kun he pelkäävät, että joku varastaa ne. Jos joku sitten varastaa ideani, niin toivottavasti sitten myös tekee sen hyvin.”

2. Usko itseesi.

”Kunpa ihmiset tajuaisit, että he pystyvät paljon suurempaan, mitä he itsestään luulevat. Monissa on potentiaalia, mutta pitää uskaltaa erehtyä ja oppia niistä virheistä. Kokeilkaa ja korjatkaa sitten matkan varrella.”

3. Rakasta ja nauti elämästä.

”Vaikka yrittäjyys voi hetkellisesti olla se tärkein juttu, lopulta sinun firmasi ei ole tärkeintä. Sitä ovat ystävät, perhe ja rakkaus. Vitsi, kun jengi tajuaisi, että eivät ne työt tekemällä lopu. Aina voi jatkaa huomenna.”

Lue myös:

Tutkimus selvitti: Tämä on pahinta, mitä voit tehdä työpaikalla!

8 tapaa, jotka estävät sinua menestymästä

Mikä ihmeen joustotyö? Näin muutat työelämäsi kerralla paremmaksi