kaupallinen yhteistyö

Volkswagenin upean viisiovisen coupé-uutuuden ensimmäiset yksilöt ovat saapuneet Laakkosen myymälöihin.

Upea siluetti. Katseenvangitsija. Siinä muutamia sanoja, joilla Volkswagenin upeaa, Arteon-uutuutta voi kuvailla.

Volkswagen palasi Arteon-mallillaan takaisin fastback-koristen autojen kiehtovaan maailmaan ja teki sen näyttävästi – Arteonin muoto on varsin puhutteleva.

Arteonin siluetti, pitkä keula ja loivasti kaartuva kattolinja tekevät autosta veistoksellisen. Perän ja keulan selkeät linjat lisäävät sen voimakkaita muotoja. Arteonin etuvalot sulautuvat auton etusäleikköön antaen auton keulalle todella voimakkaan ilmeen. Urheilullisuudestaan huolimatta Arteonin muotoilussa on eleganssia, jota harvasta automallista markkinoilta tällä hetkellä löytyy.

Arteonin veistoksellisuudesta huokuu myös ylellisyys. Volkswagen on asemoinut uuden Arteonin Passat-malliston yläpuolelle, sillä autossa on mukana varusteluyksityiskohtia, joita on totuttu näkemään vain luksusluokan autoissa. Auton kehyksettömät sivuikkunat ovat tyypilliset monella vastaavalle coupélle.

Arteon onkin yhdistelmä luksusta, sporttista coupé-mallia sekä viisiovisen fastback-korimallin käytettävyyttä. Auton tavaratila on runsas, tilavuudeltaan perusmuodossaan peräti 563 litraa. Takaistuimet kaadettuna tavaratilan vetoisuus kasvaa 1557 litraan.

Volkswagen Arteonissa runsaasti avustinjärjestelmiä

Kuljettajaa avustavia järjestelmiä Arteoniin on saatavilla enemmän kuin muihin Volkswagen-malleihin. Uutta on mukautuva vakionopeussäädin ennakoivalla nopeussäädöllä, eli ACC pystyy ensimmäistä kertaa huomioimaan nopeusrajoitukset ja mutkat. Vakionopeudensäädin sekä mutka-avustin hyödyntävät navingointijärjestelmän reittitietoja ja auto säätää jopa itse nopeuttaan lähestyttäessä mutkaa, risteystä tai kiertoliittymää.

Avustinjärjestelmistä muun muassa uusi hätätilanneavustin on yhdistetty mukautuvaan vakionopeudensäätimeen sekä kaistanvaihto- ja kaistanpitoavustimiin. Jos kuljettaja ei reagoi auton antamiin hälytyksiin, auto varoittaa muita tielläliikkujia tarvittaessa hätävilkuin ja ohjaa auton tiensivuun pysäyttäen sen.

Sisätiloissa Arteonissa hallitsevat laadukkaiden sisustusmateriaalien lisäksi selkeät vaakasuorat linjat. Kuljettajan ympäristö on moderni ja sitä hallitsevat teräväpiirtoinen näkymältään muunneltava virtuaalimittaristo sekä laaja infotainmentin näyttö, joka valinnasta riippuen kasvaa vakiona olevasta kahdeksantuumaisesta näytöstä peräti 9,2-tuumaiseen näyttöön. Näyttö on kauniin lasipintansa ansiosta todellinen katseenvangitsija. Uuden sukupolven Discover Pro -järjestelmä on myös eleohjattava – kuljettaja voi yhden käden liikkeellä vaihtaa esimerkiksi radiokanavaa.

volkswagen

Kattavat moottorivaihtoehdot

Auton pitää myös olla ajettavuudeltaan nautinto. Artonin 2837 millimetriä pitkä akseliväli tekee siitä vakaan ajettavuudeltaan.

Moottorivalikoima on myös laaja. Tarjolla on tällä hetkellä 2-litraisia bensiini- ja dieselmoottoreita. Loppuvuodesta mallisto täydentyy vielä 1,5-litraisella bensiiniturbomoottorilla.

Valikoimassa tällä hetkellä olevat bensiinimoottorit ovat 280-hevosvoimaisia, jonka saa myös 4Motion-nelivedolla. Dieselmoottoreiden tarjolla olevien moottoreiden tehot ovat 150- ja 240-hevosvoimaa, joista tehokkaampi on varustettu 4Motion-nelivedolla. Myöhemmin syksyllä tarjolle tulee vielä 190-hevosvoimainen 4Motion-versio. Myös DSG-automaattivaihteisto on vakiona lähes joka mallissa, vain malliston edullisimmat versiot ovat manuaalivaihteisia.

Arteonista on valittavissa kolme eri varustetasoa – Arteon, Elegance sekä R-Line tietysti kattavin lisävarustein. Arteonin hinnat alkavat tämän hetkisen myyntimalliston mukaan 45 000 eurosta.

Uusi Arteon on ensiesittelyssä la-su 2.-3.9.2017 kaikissa Laakkosen Volkswagen –liikkeissä.

Tervetuloa tutustumaan!

Lue myös:

Koeajossa Opel Insignia Grand Sport