kaupallinen yhteistyö

Luokkansa odotetuin farmari tarjoaa huikean määrän käyttömukavuutta ja tavaratilaa.

BMW-fanien odotus on palkittu, sillä 5-sarjan uudistettu Touring on vihdoin Suomessa. Malli lanseerattiin ensimmäistä kertaa yleisölle keväällä Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä. BMW 5-sarjan Touringissa yhdistyy tuttuun tapaan ylellisyys, käytännöllisyys ja muotoilu – BMW:lle ominaista ajamisen iloa unohtamatta.bmw 5 sarja

Huikea määrä tavaratilaa

Farmarikorisen Touring-mallin tavaratila tarjoilee perusmuodossaan peräti 570 litraa tavaratilaa. Takapenkkien selkänojat alas taitettuna tilavuus nousee huimaan 1700 litraan. Ne voi taittaa alas sähköisesti tavaratilassa sijaitsevan painikkeen avulla.

Takaistuimen selkänoja on taitettavissa ja jaettavissa suhteessa 40:20:40. Vakiovarusteena on toimiva takaluukun avaus- ja sulkemisautomatiikka, joka toimii nappia painamalla. BMW:lle tuttu, erikseen avautuva takaikkuna tarjoaa jokapäiväistä käytännöllisyyttä.

Väljyyttä ja ajomukavuutta

Uuden BMW 5-sarjan Touring-mallin sisätilat tarjoavat käyttäjälleen laadun ja ylellisyyden lisäksi käyttömukavuutta. Auto on kasvanut leveyssuunnassa, jolloin sisätilat ovat entistä avarammat mahdollistaen myös uudet entistä suuremmat säilytystilat.

Niin etu- kuin takamatkustajienkin jalkatilat ovat isommat, ja sisällä on entistä väljempää. Leveyden kasvu mahdollistaa myös sen, että 5-sarjan Touring-mallin takaistuimelle on mahdollista kiinnittää kolme lastenistuinta turvallisesti rinnakkain.

Kuljettajaa ja matkustajaa hemmotellaan myös entistä paremmalla äänieristyksellä, sillä moottoritilan vuoraukseen on käytetty Special Synergy Thermoacoustic Capsule (SYNTAK) -teknologiaa. Tuulilasissa ja kattoverhoilussa on käytetty akustista pinnoitetta hillitsemään auton ulkopuolelta sisätiloihin kantautuvia ääniä.

bmw 5 sarja

Turvallisuus ennen kaikkea

Uudessa BMW 5-sarjassa on kattava kirjo digitaalisia palveluita ja avustavia järjestelmiä, jotka tekevät ajamisesta entistä helpompaa ja turvallisempaa. Aktiivisen turvallisuuden järjestelmiä ovat muun muassa väistämisavustin, kaistanvaihtoavustin sekä kaistavahti aktiivisella sivutörmäyssuojauksella. Aktiivisella sivutörmäyssuojauksella varustettu kaistavahti vahtii kaistamerkintöjä auton ympärillä ja avustaa kuljettajaa oikeilla ohjausliikkeillä sivutörmäyksen välttämiseksi.

Edellä mainittujen varusteiden ohella lisävarusteena myytävä mukautuva vakionopeussäädin vie autoa lähemmäs automatisoitua ajamista. Nämä järjestelmät pystyvät tarvittaessa avustamaan samanaikaisesti sekä nopeudensäädön, jarruttamisen kuin ohjauksenkin tehtävissä – ilman kuljettajan aktiivista ohjausta.

Lisävarusteena BMW 5-sarjan Touring-malliin on nyt saatavilla myös 7-sarjasta tuttu kauko-ohjaava pysäköinti, jonka avulla auton voi pysäköidä ahtaimpiin pysäköintiruutuihin kauko-ohjaimen avulla.

Uuden Touring-mallin eri ominaisuuksia on entistä helpompi hallita uuden sukupolven BMW iDrive-käyttöjärjestelmän ansioista. Käyttöjärjestelmä on ohjattavissa joko iDrive-ohjaimella, puheohjauksella, eleohjauksella tai kosketusnäytöltä.

bmw 5 sarja

Katse pysyy tiessä

Kuljettajan näkökentässä oleva Head-Up-tuulilasinäytön näkymä heijastetaan nyt 70 prosenttia suuremmalle alalle kuin edeltäjämallissa. Irrottamatta katsettaan tiestä kuljettaja näkee tuulilasinäytöltä niin soitettavat musiikkikappaleet, navigoinnin ohjauksen ja avustavien lisävarusteiden varoitukset.

Älykkäitä palveluja ja sovelluksia tarjoava BMW ConnectedDrive on entistä kattavampi varusteiltaan. Applen CarpPlayn avulla kuljettajan on helpompi hallita älypuhelimensa toimintoja ajaessaan. Park Now -teknologia mahdollistaa pysäköintipaikan varaamisen ja maksamisen etukäteen, ja On-street Parking -palvelun avulla kuljettaja voi etsiä vapaita pysäköintipaikkoja, kun palvelut tulevat tarjolle Suomessa myöhemmin.

BMW 5-sarjan Touring on lanseerauksen yhteydessä saatavilla usealla eri moottorivaihtoehdolla, joista monen yhteyteen on mahdollista valita myös xDrive-neliveto.  Malliston verolliset hinnat alkavat 56 238,38 eurosta.

Uusi BMW 5-sarjan Touring on saatavilla Laakkosen BMW-toimipisteistä: Espoosta, Helsingistä, Joensuusta, Jyväskylästä sekä Kuopiosta.