Älypuhelinten digikaupat ovat täynnä sovelluksia, joilla voit parantaa terveyttäsi. Löydä juuri sinulle sopiva terveyssovellus!

Couch to 5K – juoksun aloittajalle

Juoksuharjoittelu on aluksi harvoin sitä, että ryntää ovesta ulos ja antaa vain palaa. Monella harjoittelu tyssää juuri siihen, että lähdetään liian lujaa liikkeelle ja lenkiltä palataan takaisin aivan uupuneena.  Juoksemisen pitäisikin olla aloittelijalle tarpeeksi helppoa, jotta heti ensimmäisen lenkin jälkeen innostus ei lopu.

Couch to 5K tarjoaa yhdeksän viikon harjoitusohjelmat progressiivisesti sopivissa viikkoannoksissa, jolloin harjoittelu on mielekästä. Voit päästä tyypilliseen ensimmäiseen tavoitteeseen: juosta 5 kilometriä läpi – samalla myös nauttien juoksusta.

Hinta: 2,99 €, iOS ja Android

Blogilates – kotijoogaa miehelle

Onko pilates ja jooga muka vain naisten juttu? Ei todellakaan. Raavaan miehenkin kannattaa miettiä omaa liikkuvuuttaan ja kehonhallintaa, sillä jumi ei missään tapauksessa ole voimaa. Maailmankuulu pilates-ohjaaja Cassey Ho on helppo saada pilates-ohjaajaksi myös älypuhelimeen tai tablettitietokoneelle. Ohjaajalla on Instagramissa 1,3 miljoonaa seuraajaa ja Youtubessa 3,6 miljoonaa tilaajaa.

Blogilates -älypuhelinsovellus tuo Casseyn pilates-tunnit olohuoneeseen. Lisäksi sovelluksen kautta pääsee online-palveluun sekä tarjolla on kuukausittaisia harjoitusohjelmia. Tämän sovelluksen avulla liikkuvuustreenejä voi tehdä kotona, eikä karskin miehen tarvitse häpeillen mennä tekemään niitä kuntosalille.

Hinta: Ilmainen, iOS ja Android

Lue myös: Kannattaako vanha laite korjata vai suosiolla ostaa uusi? Asiantuntijat vastaavat

Contour Diabetes – diabeetikolle arjen helpotusta

Verensokeritason seuranta on monelle diabeetikolle tärkeää, ja työläintä on arvojen kirjaaminen esimerkiksi käsin vihkoon.  Päivittäiset toimet vaikuttavat sokeriarvoihin. Sen lisäksi pitää ymmärtää, kuinka ne vaikuttavat verensokerituloksiin.

Contour Diabetes -sovelluksen avulla diabeteksen seurannan pitäisi helpottua – tosin applikaatio tarvitsee kumppanikseen yhteensopivan mittarin. Kaikki verensokerimittarit maksavat, kuten Countourinkin mittari, mutta älypuhelinsovelluksen saa yhdistettyä veloituksetta samanmerkkiseen mittariin. Sovellus kerää langattomasti verensokerimittaustulokset ja auttaa diabeetikkoa ymmärtämään paremmin verensokeriseurantaansa.

Hinta: Ilmainen, iOS ja Android

Pocket WOD – treeneihin potkua

Tämä sovellus on kätevä niille miehille ja naisille, jotka haluavat nostaa rautaa! CrossFit on jo pian parikymmentä vuotta maailmaa suurella suosiolla valloittanut kuntoilumuoto, jossa pyritään kehittämään tasaisesti eri fyysisiä ominaisuuksia, kestävyyttä, liikkuvuutta, voimaa ja nopeutta.

Pocket WOD tarjoaa päivän treenin älypuhelimeen, olitpa sitten missä päin maailmaa tahansa. Sovellukseen päivittyy jokaiselle päivälle uusi harjoitusohjelma videoiden ja harjoitusliikkeiden muodossa. Sovellukseen voit myös tallentaa omat treenisi sekä seurata kehittymistäsi.

Mukana on myös ajastin, jonka avulla voi ottaa aikaa siitä, kuinka nopeasti tai kuinka monta kierrosta tiettyä harjoitusta ehdit tehdä tietyssä ajassa. Pocket WOD on saanut hyvät arvostelut sekä suosiota maailmalla. Käyttökieleksi voit valita englannin, portugalin tai ranskan.

Hinta: Ilmainen, iOS ja Android

terveyssovellukset

Sleep Cycle – laadukkaampaa unta

Uni on kaikille tärkeää, mutta toiset tarvitsevat sitä enemmän ja toiset selviävät vähemmällä. Sleep Cycle on yksi monista unisovelluksista, jotka mittaavat unen laatua. Sovellus päälle ja älypuhelin vaikkapa tyynyn tai lakanan alle!

Unisovelluksen yhtenä tarkoituksena on mitata sitä hetkeä, jolloin uni on mahdollisimman kevyessä vaiheessa ja ravistella nukkuja tuolloin hereille. Sleep Cycle mittaa unen laatua, eli kuinka kevyttä se on missäkin vaiheessa yötä. Lisäksi sovellus mittaa nukahtamisen ajankohdan tai sen, kuinka nopeasti nukahdat uudelleen esimerkiksi yöllisen vessareissun jälkeen.

Sovelluksen tarkoituksena on kertoa nukutusta unesta opettavaisesti: mikä on oikeasti tarvittava unen määrä ja koska kannattaisi mennä nukkumaan.

Hinta: Ilmainen, iOS ja Android

Lue myös: Näillä vinkeillä löydät itsellesi juuri sopivat juoksulenkkarit

StepsApp – askelmittari älypuhelimessa

Ranteeseen kiinnitettäviä askelmittareita on monenlaisia ja monenhintaisia. Erillistä askelmittaria ei välttämättä tarvitse kuitenkaan hankkia, sillä siihen riittää taskussa oleva älypuhelin, jossa on Askelmittari by StepsApp -sovellus. Sovellus mittaa askeleiden määrän, noustut kerrokset ja kaloreiden kulutuksen sekä tarjoaa tuen pyörätuolia käyttävälle.

Mukana on myös tilastointi kaikista askelluksista päivä-, viikko-, kuukausi- ja vuositasolla. Puhelin siis taskuun ja menoksi.  Lisäksi applikaatio ilmoittaa, kun päivän tavoite on saavutettu.

Hinta: Ilmainen, iOS

Strava – kaikki irti juoksu-, pyörä- ja patikointiretkistä

Strava on tehty himopyöräilijöille ja -juoksijoille sekä luonnossa maastopyörällä tai patikoiden liikkuville. Saat samaan paikkaan kaikki harjoituksesi ja niiden sisältämän datan: matkan, nopeuden, noustut metrit, poltetut kalorit, sykkeet, tehot sekä cadenssin eli poljin- tai askelnopeuden.

Strava on lyönyt läpi itsensä maailmalla jo aikoja sitten, ja jos et vielä ole sitä ladannut puhelimeesi, nyt kannattaa. Stravan suosio perustuu myös helposti ymmärrettäviin grafiikoihin, jotka havainnollistavat treenisi sisällön ja kehityksesi helposti. Stravassa on mukana myös erilaisia haasteita, jotka luovat lisämotivaatiota.

Hinta: Ilmainen, iOS ja Android

Yazio – helppoa painonhallintaa

Toisaalta sanotaan, että kaloreita ei pitäisi tuijottaa ja laskea liikaa, mutta jos on esimerkiksi runsaasti ylipainoa, kaloreita saattaa joutua tarkkailemaan terveydellisistä syistä. Ruuasta tulevan energian laskemisessa olisi aina suositeltavaa turvautua ammattilaisen, kuten koulutetun personal trainerin tai ravintoterapeutin tai -valmentajan, apuun. Ammattilaisen ohjauksen jälkeen älypuhelinsovelluksen avulla voi jatkaa eteenpäin.

Yazion avulla kaloreiden laskeminen ja painonpudotus ovat helppoa. Applikaatioon saa yhdistettyä myös päivittäiset treenit ja muun arkiaktiivisuuden. Sen avulla seuraat helposti, että saat hiilihydraatteja, proteiinia ja rasvoja oikeassa suhteessa jokaisella aterialla. Mielikuvituskin on joskus puutteellista ruokailuja suunnitellessa, mutta sovelluksen avulla ruokiin saa myös väriä ja vaihtuvuutta.

Yazion voi synkronoida iPhonen Health Appin ja muiden terveyssovellusten kanssa. Ja jos et omista älypuhelinta, Yaziosta löytyy myös selainversio.

Hinta: Ilmainen, iOS ja Android

Lue myös:

Puhelimen akku tyhjenee nopeasti? Näin pidennät akunkestoa

Kännykkä kastui – mitä tehdä?

9 vinkkiä – Näin pääset eroon turvotuksesta