kaupallinen yhteistyö

Škodan suuri katumaasturi Kodiaq antaa vastinetta rahoille.

Škodan iso katumaasturi, Škoda Kodiaq, vie suositun automerkin kokonaan uusille urille. Kodiaq on Škodan ensimmäinen malli katumaastureiden luokkaan. Samalla se tarjoaa paljon sellaisia ominaisuuksia, mitä Škodassa ei ole aiemmin nähty. Vastaavia järjestelmiä nähdään vain ylemmän luokan autoissa.

Todellinen tilaihme

Noin 4,7 metriä pitkä Škoda Kodiaq on sisätiloiltaan tyypillinen Škoda: se tarjoaa keskimääräistä suuremmat tilat luokassaan. Väljien ja monikäyttöisten sisätilojen lisäksi Škoda Kodiaqiin on mahdollista valita myös kaksi istuinta kolmanteen penkkiriviin. Jokaisella istuimella viihtyy varmasti. Siitä pitää huolen muun muassa selkänojan kulman osalta säädettävät takaistuimet sekä kolmivyöhykkeinen Climatronic-ilmastointi, jossa on oma säätömahdollisuus takapenkkiläisille. Tämä ominaisuus on yleensä vain luokkaa ylemmissä automalleissa. Etuistuinten lämmitysmahdollisuuden lisäksi niihin on saatavissa myös tuuletus ­– taivaallista kuumalla kesäbaanalla!

Vakiona Škoda Kodiaq tarjoaa luokkansa suurimman tavaratilan. Viiden hengen versiossa tilaa on peräti 720 litraa. Tavaratilaa on helppo käyttää vakiona olevan sähköisen takaluukun ansiosta. Tavaratilan voi myös laajentaa kaatamalla toinen penkkirivi tasaiseksi lattiaksi, jolloin tilaa saadaan peräti 2065 litraa. Etumatkustajan istuin on mahdollista saada valinnaisena eteen taitettavaksi, jolloin Kodiaqissa on mahdollista kuljettaa jopa 2,8 metriä pitkiä tavaroita.

skoda

Loistoauto vapaa-ajan aktiviteetteihin

Škoda Kodiaq tarjoaa käyttäjänsä rahoille enemmän vastinetta. Vaikka se soveltuu hyvin bisneselämän tarpeisiin, se on erinomainen kumppani myös vapaa-ajalla ja perhekäytössä. Kodiaqiin on mahdollista valita myös neliveto. Škoda Kodiaq soveltuukin erinomaisesti aktiivisen perheen vapaa-aikaan. Älykäs neliveto sekä reilu maavara sopivat myös maastoajoseikkailuihin. Off Road -maastoajoasetuksen voi valita pelkällä napin painalluksella. Kodiaqilla voit vetää myös venettä.  Väkevimmällä moottorillaan Kodiaqin suurin sallittu perävaunun vetopaino on peräti 2,5 tonnia.

Apua ajamiseen

Suuren vetopainonsa lisäksi Škoda Kodiaq tarjoaa monia luokassaan uusia avustinjärjestelmiä. Perävaunuavustin huolehtii ohjauksesta hitaasti peruutettaessa perävaunun kanssa. Lisäksi peruutuksen aikana uusi Manoeuvre Assistant -peruutusavustin jarruttaa heti, jos järjestelmä havaitsee esteen ajoneuvon takana.

Muita uusia avustinjärjestelmiä mallistossa ovat Area View -toiminto, jonka auton etu- ja takaosiin sekä sivupeileihin sijoitetut laajakulmalinsseillä varustetut kamerat tarjoavat näkymän auton lähiympäristöstä laajakulmanäytölle.

Lisäksi autoon on saatavana Front Assistant -hätäjarrutustoiminto, Adaptive Cruise Control -mukautuva vakionopeudensäädin, Lane Assistant -kaistavahti, Traffic Jam Assistant -ruuhka-avustin sekä kuljettajan vireystasoa tarkkaileva järjestelmä.

Škoda Kodiaq – arjen sankari

Škodan tapaan Kodiaqissa on myös lukuisia ”Simply Clever” -ratkaisuja jokapäiväiseen ajamiseen. Oven reunoissa on suojus, joka ponnahtaa esiin automaattisesti ovea avattaessa, ja näin ollen ehkäisee oven metallireunaa koskettamasta esimerkiksi autotallin seinään tai viereen pysäköityyn autoon. Ovea suljettaessa reunus taittuu takaisin sisään.

Škoda Kodiaqin Infotainment– ja liitettävyysratkaisujen avulla auto on aina verkossa. Mobiiliverkkopalvelujensa ansiosta Škoda pääsee esittelemään uuden ulottuvuuden navigointiin, tiedonkulkuun ja viihteeseen. Samalla Škoda Connect tarjoaa sekä auton etäkäyttömahdollisuuksia sekä apua ja tukea. Škoda Connect -älypuhelinsovelluksen avulla lisäpalveluita voi käyttää ja hallita myös puhelimella.

Autossa on 6,5- tai valinnainen 9,2-tuumainen värillinen kosketusnäyttö, josta eri toimintoja hallitaan ja sitä voi täydentää älypuhelimen Bluetooth-liitännällä sekä Škoda Smartlink –toiminnolla, joka tukee Apple CarPlay-, Android Auto– sekä MirrorLinkÔ -standardeja.

Useita moottorivaihtoehtoja

Škoda Kodiaq on tarjolla viidellä eri moottorivaihtoehdolla, kahdella 2-litraisella TDI- ja kolmella TSI-moottorilla. TSI-moottoreista kaksi on 1,4-litraisia ja yksi 2-litrainen. Moottorista riippuen valittavissa on myös manuaali-, 6- tai 7-portaiset DSG-automaattivaihteistot. Yhdistetty EU-kulutus on mallista riippuen 5,0–7,4 l/100 km ja CO2-päästöt 131–170 g/km.

Škoda Kodiaqin hinta on alkaen 30627,16 euroa. Hinta sisältää 600 euron toimituskulut.

Uusi Škoda Kodiaq on koeajettavissa Laakkosen Joensuun, Jyväskylän, Lahden, Lieksan ja Porvoon toimipisteissä.

 

Katso myös Jukka Mildhin koeajovideo!