Seksi lievittää stressiä ja ahdistusta, parantaa unenlaatua ja mielialaa, mutta myös vaikuttaa aivotoimintaan positiivisesti. Yksi syy lisää siis harrastaa seksiä jo tänään!

The Sun listasi, miten seksin harrastaminen vaikuttaa miesten ja naisten aivoihin.

Etenkin miesten kohdalla seksissä vapautuvat kemikaalit auttavat heitä tunnistamaan omat tunteensa. University Medical Center Groningenin tutkimus havaitsi, että seksin vilkastuttama verenkierto lisäsi aktiivisuutta aivojen tunteita käsittelevillä alueilla.

Lisäksi seksin on todettu vähentävän ahdistusta miehillä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että verenkierto mantelitumakkeessa, joka on liitetty ahdistukseen ja mielenterveysongelmiin, heikkenee seksin aikana. Näin ollen miehet tuntevat olonsa vähemmän ahdistuneiksi seksin jälkeen.

Lue myös: Miksi kumppani tyydyttää itsensä uudelleen seksin jälkeen? ”Puuttuu tietty jännitys”

Seksi aktivoi myös naisten aivoja

Myös naisten aivot hyötyvät seksistä. On osoitettu, että naisten aivot ”aktivoituvat merkittävästi” orgasmin aikana. Tämä näkyy muun muassa aivokuoren etuosassa, pihtipoimussa sekä pikkuaivoissa. Nämä alueet auttavat paitsi prosessoimaan tunteita, ne toimivat myös kivunlievityksessä.

Northwestern Universityn tutkimuksen mukaan orgasmi voi saada naisen aivot samanlaiseen transsin kaltaiseen tilaan, kuin esimerkiksi musiikin kuuntelu.

Lisäksi seksi parantaa unenlaatua sekä naisilla että miehillä. Oksitoniinin vapautuminen seksin aikana tuottaa väsymyksen tunteen ja seksin fyysinen rasitus edistää hyvää unenlaatua.

Mikä tärkeintä, seksi lisää onnellisuuden tunnetta molempien sukupuolten edustajilla. Tämä johtuu muun muassa mielialaa parantavista serotoniinista ja oksitosiinista. Oksytoniini myös lievittää stressiä ja auttaa rentoutumaan.

Lähde: The Sun

Lue myös: 

Miksi penis vaihtaa väriä? Katso, milloin on syytä mennä lääkäriin

Tantraseksi tuo kaikki aistit makuuhuoneeseen -näin pääset alkuun

Nainen laukeaa heti heti ja seksi on aina mielessä? Älä ota näistä pornomyyteistä mallia