Seksiä kannattaa harrastaa ainakin kerran viikossa, ja mielellään ennen illallista, neuvoo seksiterapeutti Stephen Snyder.

Love Worth Making -kirjan kirjoittaja Snyder uskoo, ettei seksin harrastamista ole syytä pakottaa. Vastoin monien naistenlehtien ohjeita, Snyder kokee, ettei seksiä kannata aikatauluttaa kiireisessäkään arjessa.

– Aikatauluttaminen on hyvä asia, mutta älä aikatauluta seksiä. Sinun pitäisi varata aikaa, jolloin olette yhdessä alasti, tai lähes alasti sängyssä, hän neuvoo.

– Jos sitten haluatte harrastaa seksiä, hyvä niin, mutta tärkeintä on varata sänkyyn yhteistä aikaa, jolloin ette tee mitään muuta, hän lisää.

Snyder muistuttaa, että seksiä kannattaisi harrastaa vähintään kerran viikossa.

– Jokainen pari on erilainen, mutta valtaosaan pareista pätee, että jos seksiä ei harrasta vähintään kerran viikossa, on vaarana, että menetätte eroottisen yhteyden.

Miksi seksiä ennen illallista?

Usein kuulee neuvoja siitä, että libidosta voi huolehtia lempeä nostattavien ruokien avulla. Esimerkiksi ostereita pidetään lempeä nostattavina ruokina.

Snyder ei kuitenkaan usko tällaisiin väitteisiin.

– Suurin muutos, jonka pari voi tehdä ruokavalionsa suhteen parantaakseen seksielämäänsä, on harrastaa seksiä ennen kuin menette illalliselle, Snyder vakuuttaa.

– Liian moni pari menee ulos, he juovat viiniä, he syövät itsensä täyteen, ja kotiin saapuessaan he haluavat vain nukahtaa. Harrastakaa seksiä ennen kuin lähdette ulos, jotta voitte sen jälkeen juhlia asiaa illallisella.

Lähde: LifeHacker