Baanan bloggaaja Sampo Kaulanen ponnisti varasijalta Selviytyjät Suomi -kisan finaaliin.

Kyläkauppias ja some-tähti Sampo Kaulanen, 38, kilpailee Selviytyjät Suomi -kisan finaalissa sunnuntaina (13.5.). Hän ei ollut alun perin lainkaan varma, että pääse mukaan edes koko kisaan. Lapin vekkuli kyläkauppias kuitenkin yllättäen ponnisti varasijalta aina finaaliin asti.

– Ajattelin, että en ikinä pääse kisaan mukaan. Ihme kuitenkin tapahtui! Lähdin kisaamaan vain kolmen päivän varoitusajalla. Psykologin haastattelu tehtiin pikavauhtia autossa ja mainoskuvat napattiin lennossa, Sampo muistelee.

Finaalissa Sampon kanssa kilpailevat fitnessmalli Janni Hussi ja radiojuontaja Kimmo Vehviläinen.

Lue Idealistasta Jannin tunnelmat ennen finaalilähetystä: Selviytyjät-finalisti Janni Hussi taisteli viidakossa moraaliaan vastaan: ”Kisa vaati omalta päältä paljon”

Itku tuli ennen lähtöä

Sampo joutui hyvästelemään perheensä pikavauhtia ennen reissua. Sampo ja vaimo Michelle ”Minttu” Kaulanen saivat esikoisensa Riannan vuonna 2013. Uusperheeseen kuuluu myös Sampon Jenriina-tytär ja Mintun tyttäret Jasmin ja Jade. Perheen arkea on seurattu Lapin Sampo ja kauppiaan rouva -sarjassa.

– Toinen tyttäristäni oli luokkaretkellä. Jouduin kertomaan hänelle puhelimessa, että iskä lähtee pois eikä tiedä koska tulee takaisin. Itkuhan siinä tuli molemmille, Sampo sanoo.

”Oliko kisa elämäni suurin virhe?”

Jos lähtö oli riipivä, sitä oli myös hetkellisesti kotiinpaluu.

– Viidakosta kotiin palasi karvainen hontelo, joka oli laihtunut 15 kiloa. Toinen tytöistä juoksi karkuun ja alkoi itkeä, kun näki minut kisan jälkeen. Hän ei tunnistanut minua, vaan ihmetteli mihin leppoisa ja pullukka isä oli kadonnut, Sampo kertoo.

– Tyttären reaktio tuntui sydämessä. Mietin hetken, että oliko kisaan lähteminen elämäni suurin virhe. Hetken aikaa oli totuttelua arkeen, mutta koko perheen elämä palasi uomiinsa muutamassa viikossa. Nyt tuntuu kuin en olisi missään koskaan ollutkaan, hän jatkaa.

Sekä Sampo että Minttu-vaimo ovat purkaneet ajatuksiaan Selviytyjät Suomi -kauden aikana blogeissaan:

Lue Sampon blogia: Miksi romahdin kirjeen saatuani? Tässä kirjeen koko sisältö

Lue Mintun Kauppiaanrouva-blogia: Miten kukaan voi kirjoittaa rakkaalleen näin?

Luvassa massiivinen finaalihuipennus

Sampo ei lähtiessään uskonut, että selviytyisi finaaliin asti.

– Lähtökohdat eivät olleet parhaat, sillä kuntoni oli surkea ja sormikin oli murtunut. Ehkä minua ei pidetty suurena uhkana, Sampo pohtii finaalisijoitustaan.

Hän vinkkaa katsomaan Selviytyjät Suomi -kisan finaalijakson, sillä luvassa on mahtipontinen loppuhuipennus. Sampo ei voi vielä paljastaa yksityiskohtia, mutta lupaa kuitenkin avata tapahtumia tarkemmin finaalijakson jälkeen blogissaan.

– Viimeinen tehtävä on todella hieno ja järkyttävän massiivinen rakennelma. Sitä oli tekemässä noin 200 henkilöä, Sampo hehkuttaa.

Selviytyjät Suomi -finaali Nelosella tänään (13.5.) kello 20.

Lue myös:

Ota mallia jenkkisotilailta – pidä kroppa kunnossa tällä treenillä

Menikö puhelin rikki? Asiantuntija kertoo, milloin kannattaa ostaa uusi tai korjauttaa vanha

Tumma puku, smokki vai smart casual? Ota pukukoodiviidakko kerralla haltuun

Haluatko kasvattaa kunnon parran – näin hoidat sitä oikein

Näin pääset eroon hikoilusta ja hienhajusta