Ensi vuoden ruokatrendit tekevät jo tuloaan ja on aika unohtaa avokadot ja kaktusvedet.

Whole Foodsin asiantuntijoiden ryhmä paljastaa vuoden 2018 suurimmat trendit, ja lienee samomattakin selvää, että jotkut niistä ovat hieman erikoisia.

Kukat antavat makua

Erityisesti seljankukka kuuluu ensi vuonna jokaisen trenditietoisen lautaselle. Kukkia ei käytetä enää koristeeksi, vaan ne antavat nyt makua annoksiin. Kukat tulevat maistumaan myös juomissa, sillä luvassa on laventelilattea, seljankukka-cocktaileja ja mitä tahansa ruusulla maustettua.

Kurkumajauhetta smoothieen

Jauheet jatkavat suosiotaan myös ensi vuodelle. Maca-, kurkuma- ja proteiinijauheet ovat erityisen trendikkäitä. Jauheita tulee löytymään myös valmiista elintarvikkeista, kuten smoothieista, patukoista ja leivonnaisista.

Funktionaalisia sieniä juomiin

Emme tiedä, miten funktionaaliset sienet poikkeavat tavallisista sienistä, mutta ne ovat yksi ensi vuoden suurimmista trendeistä. Sieniä käytetään ensi vuonna etenkin juomissa, kuten kahvissa, teessä ja smoothieissa. Sienet tulevat näkymään myös kosmetiikassa, esimerkiksi hiustenhoitotuotteissa ja saippuoissa.

Makumatka Lähi-itään

Whole Foods ennustaa, että ”kuluttajat ovat valmiita tutkimaan Lähi-idän kulttuurien perinteitä, alueellisia vivahteita ja klassisia ainesosia”. Persia, Israel, Marokko, Syyria ja Libanon ovatkin ensi vuonna ruokamatkaajien ykköskohteita. Ainakin granaattiomena, munakoiso, kurkku, persilja, minttu ja kuivatut hedelmät löytävät ensi vuonna tiensä länsimaihin.

Popatut välipalat

Popcornin sijaan ensi vuonna syödään muita ”popattuja” välipaloja, kuten popattua pastaa ja riisiä sekä mainiokkisipsejä.

Lähde: The Independent