kaupallinen yhteistyö

Harva ostaa enää autoa puhtaasti käteisellä – rahoitus onkin monelle ainoa vaihtoehto hankkia uusi auto.

Suomalaisista autonostajista valtaosa hankkii uuden auton rahoituksella. Tyypillisesti uuden auton hankintahinnasta osa katetaan käsirahalla ja loppu rahoituksella.

Laakkosen FiksuDiili on rahoitusmuoto, jossa edes käsirahaa ei tarvita. FiksuDiilin avulla auton saa kiinteällä kuukausierällä 2–4 vuodeksi ilman minkäänlaisia vakuuksia. Halvimmillaan FiksuDiilin saa tehtyä 159 euron kuukausimaksulla. Tuolloin sopimus on neljän vuoden mittainen ja autolla saa ajaa 60 000 kilometriä eli 15 000 kilometriä vuodessa.

– Ylikilometreistä maksetaan 0,11 € kilometriltä. Mikäli ajomäärän lisäykseen tulee tarve kesken sopimuskauden, voidaan muutoksia tehdä helposti eikä asiakas ole sidottu kuten esimerkiksi perinteisissä leasing-sopimuksissa, sanoo Laakkonen-konsernin markkinointijohtaja Tea Koivisto.

Suosituin diili FiksuDiilissä on tällä hetkellä kolmen vuoden sopimus, jossa autolla saa ajaa 45 000 kilometriä. FiksuDiiliin Laakkosella on tarjota kaikkiaan 11 automerkkiä. Jokaisesta FiksuDiiliin kuuluvasta automerkissä on tarjolla lukuisia eri vaihtoehtoja.

Kun sopimus päättyy, asiakas voi lunastaa auton itselleen tai palauttaa sen liikkeeseen. Vaihtoehtoisesti asiakas voi solmia uuden sopimuksen uudesta autosta.

Kilpailukykyinen hinta

FiksuDiilistä on tullut Laakkosen palveluvalikoimassa varsin suosittu. Kuukaudessa tehdään noin 100 sopimusta.

– Vauhti on yllättänyt meidät ja se kasvaa koko ajan, Koivisto sanoo.

Koivisto arvelee, että FiksuDiilin suosio perustuu siihen, että aika on otollinen ja kypsä uudenlaiselle autonhankintaratkaisuille. Siksi FiksuDiilin kaltaiselle tuotteelle on selvä tilaus olemassa.

– FiksuDiiliin ei liity minkäänlaista riskiä, se on helppo ja vaivaton kokonaispalvelu, Koivisto sanoo.

Toistaiseksi suurin osa FiksuDiilin sopimuksen tekijöistä on yksityisiä henkilöitä.

FiksuDiili on myös varsin matalan kynnyksen tapa hankkia auto. Esimerkiksi ensiauton ostajalle käsiraha voi muodostua niin suureksi, että autonhankinta on mahdotonta. FiksuDiilissä käsirahaa ei tarvita.

FiksuDiili on myös tutkitusti edullinen. Tekniikan Maailma vertasi helmikuussa 14 tapaa rahoittaa auton hankinta. Kun rahoituksen sisältö ja autoilun kulut purettiin selvityksessä auki, FiksuDiili oli selvästi rahoitusmuodoista edullisin. FiksuDiiliä hieman edullisemmaksi vertailussa tuli vain auton osto käteiskaupalla.

– Olemme onnistuneet hinnoittelemaan tuotteen niin kilpailukykyiseksi, että se aidosti haastaa perinteiset autonhankintatavat, markkinointijohtaja Tea Koivisto iloitsee.

Tutustu FiksuDiili –valikoimaan.