Sinäkin ansaitset oman aikasi kylpyhuoneessa. Huoliteltu parta on vain muutaman askeleen päässä.

Hoitamaton parta tekee olemuksesta epäsiistin. Tunkkainen tuoksukaan tuskin tekee vaikutusta vastapuoleen. Hoida ja muotoile parrastasi positiivinen katseenvangitsija.

1. Pese parta saippualla

Parranhoito alkaa pesusta.

– Partasaippua puhdistaa ja jättää parran luonnollisen tuuheaksi. Mukana on totta kai miehekäs tuoksu, vinkkaa Juha Saarilahti Dick Johnson -parturiketjusta.

Parta kastellaan aluksi vedellä. Saippua hierotaan käsissä ja levitetään partaan sekä iholle. Lopuksi saippua huuhdellaan vedellä, ja parta kuivataan pyyhkeeseen.

Saarilahti kertoo, että moni unohtaa pesuvaiheen kokonaan. Hoitotuotteet toimivat paremmin pestyssä ja joustavassa kuin rutikuivassa parrassa.

Bulldog Original 2in1 shampoo

Bulldog Original 2in1 shampoo 14,50 e

2. Ravitse öljyllä­

Pesun jälkeen on partaöljyn vuoro. Se vahvistaa ja kosteuttaa sekä partaa että sen alla olevaa ihoa. Odota noin 10 minuuttia pesun jälkeen ennen kuin levität öljyn, sillä se ei pääse kunnolla imeytymään kosteassa parrassa. Annostele öljyä viidestä kymmeneen tippaan ja levitä huolellisesti.

– Parran alla oleva iho kuivuu herkästi, joten myös sitä pitää ravita, ammattilainen suosittelee.

Lue myös: Ananastukka vai surffiletti? Parhaat alle 10 euron hiustuotteet miehelle kuin miehelle

Mr Bear Familyn partaöljy 22,90 e, Dick Johnson

Mr Bear Familyn partaöljy 22,90 e, Dick Johnson

3. Ojennukseen partavahalla

Lopuksi parta muotoillaan partavahan avulla. Sen ei ole tarkoitus kovettaa partaa, vaan pitää se luonnollisen näköisenä. Päivän mittaan esimerkiksi hankaavat kaulukset voivat saada parran hapsottamaan, mutta vaha pitää sen hyvin kurissa. Ammattilainen on huomannut, että moni aloittelija ihmettelee, miten kovan vahan saa pois purkista.

– Sitä on paras kaapia peukalon kynnenselällä. Kämmenien välissä vaha pehmenee, Saarilahti neuvoo.

Tuote levitetään partaan ja kammataan haluttuun muotoon. Parralle on omat kampansa, joissa hakasväli on leveämpi kuin hiuskammassa.

– Takkua on kivuliaampi kammata leuasta kuin päästä, Saarilahti perustelee.

Lyhyemmässä parrassa toimii paremmin tiheä kampa, joka pääsee paremmin käsiksi lyhyisiin karvoihin.

Mr Bear Familyn partakampa 24,90 e ja partavaha 22,90 e, Dick Johnson

Mr Bear Familyn partakampa 24,90 e ja partavaha 22,90 e, Dick Johnson

4. Hajakarvat pois

Hajakarvat saa siistittyä shavetella, joka muistuttaa partaveistä, mutta sen terän saa vaihdettua. Shavette tekee tarkkaa jälkeä, kun siistit parran rajoja. Yksittäisen karvat saa myös näppärästi nypittyä pinseteillä.

Siisti rajat shavetella.

Murad Clean Shave (52,10 €/200ml) on toimii pesu- ja kuorinta-aineena sekä partavaahtona. Tweezerman Slant Tweezer -pinsetit (25,80€), Parker-merkin shavette ja paketti vaihtoteriä 29,90 e, Dick Johnson.

 

Lue myös: 

Näin pääset eroon hikoilusta ja hienhajusta

Näin puku istuu täydellisesti

Näin hoidat nahkakenkiäsi oikein