Peniksen kokoon voi vaikuttaa moni seikka. Osalle ei mahda mitään, mutta osa on vältettävissä. Vältä alla listattuja juttuja, jollet halua kutistaa penistäsi turhaan!

1. Tupakka

Polttamisesta on monenlaista haittaa terveydelle. Savukkeiden toksiinit voivat vahingoittaa peniksen verisuonia ja vaikuttaa näin ollen paitsi peniskudokseen, myös peniksen toimintaan.

2. Lääkkeet

Jotkut lääkkeet, etenkin eturauhaslääkkeet voivat aiheuttaa peniksen kutistumista. Myös joillakin masennus- ja psykoosilääkkeillä on raportoitu samanlaisia sivuvaikutuksia.

3. Ikä

Ikääntymistä ei valitettavasti voi estää. Penis ja kivekset kuitenkin tapaavat kutistua iän myötä, koska rasva-aineiden kertyminen verisuoniin heikentää verenkiertoa. Näin ollen erektio ei enää yllä entiseen loistoonsa.

Lue myös: Nyt se on selvitetty – tämän mittainen on keskiverto penis

4. Eturauhanen

Noin 70 prosenttia miehistä, joille on tehty eturauhassyövän hoitoon liittyvä leikkaus, on havainnut peniksen kutistumista. Lääkärit eivät osaa yksiselitteisesti osoittaa, mistä tämä johtuu.

5. Peyronien tauti

Peyronien tauti, eli peniksen käyristyminen on urologinen vaiva, joka voi olla synnynnäinen tai ilmaantua vasta myöhemmällä iällä.

Sen lisäksi, että penis käyristyy erektiossa, tauti aiheuttaa myös arpikudoksen muodostumista, mikä heikentää verenkiertoa ja estää siittimen normaalin venymisen erektiossa. Tällöin erektio voi olla aiempaa pienempi.

Lähde: Mirror

Lue myös: 

Usko tai älä, tällä miehellä on kaksi penistä: ”Voin ejakuloid molemmilla samaan aikaan”

Miksi penis vaihtaa väriä? Katso, milloin on syytä mennä lääkäriin