Palkankorotusta kannattaa lähteä pyytämään hyvin valmistautuneena ja tarkka euromäärä mielessä.

Työelämän valmennus- ja koulutusalan yrityksen Montevistan toimitusjohtaja Riikka Pajunen antoi parhaat vinkit siihen, miten nappaat palkankorotuksen.

Palkankorotus vaatii oman ajan ja paikan

Monet suunnittelevat pyytävänsä lisää palkkaa kehityskeskustelussa. Pajusen mukaan rahasta ei kuitenkaan kannata puhua kehityskeskustelussa, sillä kehityskeskustelu on varattu työn kehittämiseen.

– Toki palkka liittyy esimerkiksi tittelin muutokseen ja usein käytännössä palkasta puhutaan myös kehityskeskusteluissa. Mutta jos palkankorotustoiveita tai työnkuvan muutoksia on tullut ilmi, kannattaa sopia erillinen palkkakeskustelu. Silloin perusteluihin ja toiveisiin voi keskittyä paremmin.

Luo luottamusta

Tärkeintä on rakentaa luottamusta ja yhteistyötä sen henkilön kanssa, jolle menee puhumaan palkankorotustoiveistaan.

Palkkakeskusteluun kannattaa suhtautua kuten panttivankineuvotteluihin: mitä vaikeampi neuvottelu, sitä enemmän kannattaa keskittyä vain ja ainoastaan luottamuksen rakentamiseen.

Jos luottamus on hyvä, on myös todennäköistä, että tulokset ovat positiivisia.

Lue myös: Tämä on pahinta, mitä voit tehdä työpaikalla

Valmistaudu ja perustele palkankorotus

Palkkaneuvotteluihin ei mennä takki auki rehvastellen tai ajatellen, että ansaitsen lisää palkkaa vain, koska olen hyvä tyyppi.

Ikinä ei myöskään kannata pyytää lisää rahaa vain siksi, että omat menot ovat kasvaneet tai tarvitsee lisää rahaa asuntolainansa maksamiseen.

Pohdi, mitä hyötyä ja lisäarvoa tuot työnantajalle ja mieti, miksi juuri sinulle kannattaa antaa lisää palkkaa. Kerää konkreettisia perusteluita tueksi: kysy palautteita asiakkailta ja yhteistyökumppaneilta, listaa omat saavutukset ja onnistumiset ja kerro, jos vastuuta on tullut lisää.

Koosta argumenteista esitys, jonka näytät palkkakeskustelutilanteessa esimiehelle. Faktoja on vaikea lähteä kiistämään.

Lue myös: Miten ikä vaikuttaa työkykyyn?

Selvitä alan palkkataso

Rahasta ja palkoista ei Suomessa puhuta vieläkään kovin avoimesti. Siksi voi olla vaikeaa määrittää omaa palkkatoivetasoa.

Onneksi tietoa palkoista löytyy monestakin paikasta. Tässä tärkeimmät:

Kollegat ja verkostot

Kysy kollegoiltasi tai samalla alalla työskenteleviltä tutuilta ja ystäviltä heidän palkkatasoaan. Joskus voi yllättyä positiivisesti tai jopa negatiivisesti siitä, mitä muut samalla alalla olevat tienaavat.

Palkkaneuvonta

Liittojen palkkaneuvonnasta voi kysyä alansa palkkatasosta ja saada hyviä vinkkejä. Myös työpaikoilla luottamusmiehillä on tietoa firman sisällä työskentelevien palkkatasosta.

Laskurit ja tilastot

Verkosta löytyy nykyään paljon erilaisia palkkalaskureita tai tilastotietoa alan palkkatasosta. Näihin kannattaa tutustua, kun määrittelee omaa palkkatoivettaan.

Oman työpaikan palkkausehdot

Kannattaa tutustua oman työpaikkansa palkkausehtoihin huolella. Mihin palkan määräytyminen perustuu? Noudatetaanko työpaikassa alan työehtosopimusta vai sopimuspalkkausta? Miten voi vaikuttaa tulosbonuksiin ja -tavoitteisiin? Millä perusteilla kollegat ovat saaneet korotuksia?

Pyydä selkeää summaa

Palkkakeskusteluun ei kannata mennä liian isolla tai epämääräisellä palkkahaarukalla, vaan selkeällä euromääräisellä tavoitteella. Mieti siis tarkka summa, mitä aiot pyytää ja varaudu selkeästi perustelemaan, mihin toive perustuu.

Korotuksen määrä riippuu alasta ja riippuu paljon tehtävästä, mutta yleisesti ottaen muutaman sadan euron korotus on yleinen.

On mahdollista neuvotella myös muunlaisesta sopimuksesta: esimerkiksi jos kiinteää palkkaa ei saa nostettua, voi yrittää korottaa lomien määrää tai neuvotella muhkeammat provisiot ja bonukset. Myös etujen parantamista voi pyytää.

Lue myös: Työhyvinvoinnilla on yhteys masennukseen -voidaanko työyhteisössäsi hyvin?

Treenaa etukäteen

Palkkaneuvottelut jännittävät kokeneempaakin työntekijää. Siksi tilannetta kannattaa treenata etukäteen. Testaa argumentteja kotona ja pyydä, että puolisosi tai ystäväsi esittää rahahanoista vastaavaa tiukkaa pomoa.

Mieti, miten vastaat mahdollisiin vastalauseisiin, joita aivan varmasti oikeassa tilanteessa tulee.

Lue myös: Temperamentit työelämässä – oletko introvertti, ekstrovertti vai ambivertti?

Riikka Pajunen Montevistasta antoi vinkit palkankorotuksen saamiseksi.