Tutkimuksen mukaan sata prosenttia vastaajista sanoo ärsyyntyneensä kollegan käytöksestä. Mikä sitten ärsyttää kaikkein eniten?

Työpaikalla vietetään paljon aikaa. Jotkut viettävät työtovereiden seurassa jopa enemmän aikaa, kuin omien perheenjäsentensä kanssa. Onkin luonnollista, että joskus kollegat käyvät toistensa hermoille.

Olivet Nazarenen yliopiston tutkijat haastattelivat 2 000 ihmistä selvittääkseen, millaiset tavat toimistolla käyvät eniten kollegojen hermoille.

Kovaäänisyys ja valittaminen (tai kovaääninen valittaminen) olivat vastaajien mukaan pahinta, mitä kollega voi työpaikalla tehdä. Myös jatkuva juoruaminen ärsytti muita työntekijöitä.

Ei liene yllätys, että myöskään työpaikkakiusaajien käytös ei ollut muiden työntekijöiden mieleen.

Lue myös: Työpaikkakiusaaminen yhä yleistä – miestä kiusaa useimmiten toinen mies

30 prosentin mielestä asia ratkeaa puhumalla

Pienemmässä mittakaavassa, heitä ärsyttivät myös omituiset ruokailutottumukset ja erikoinen sähköposti- tai kokouskäyttäytyminen. Viimeisimpään kuuluvat muun muassa sähköpostin ”luovat” automaattivastaukset.

Kaiken kaikkiaan täysi sata prosenttia vastaajista sanoi kollegoiden käytöksen joskus ärsyttäneeen heitä. Jopa 78 prosenttia vastaajista sanoi ottaneensa heitä ärsyttävän asian esille keskustelussa. Ilmeisesti tästä ei kuitenkaan ole juurikaan hyötyä, sillä vain 30 prosenttia sanoi asioiden ratkenneen puhumalla.

Lähde: The Independent

Lue myös:

10 kiperää ongelmaa työssä ja ratkaisut niihin

Työhyvinvoinnilla yhteys masennukseen – Voidaanko työyhteisössäsi hyvin?

Oletko introvertti, ekstrovertti vai ambivertti? 5 faktaa temperamenteistä työelämässä