Masturbointia eli itsetyydystystä on pyritty suitsimaan mitä omituisimpien väitteiden perusteella. Aiheuttaako masturbointi oikeasti kaljuuntumista?

Masturboinnista liikkuu monia myyttejä. Yksi myytti on, että liiallinen masturbointi voi aiheuttaa kaljuuntumista. Mutta onko väitteessä mitään perää?

Väitteen taustalla on ajatus siitä, että masturbaatio saa miesten testosteronit kohoamaan Ddihydrotestosteronin (DHT) korkea määrä elimistössä on puolestaan liitetty hiustenlähtöön.

Tiede ei ole todistanut yhteyttä kaljuuntumisen ja itsetyydytyksen väliltä. Itse asiassa useampikin tutkimus tukee myytin perättömyyttä.

Masturbointia on tutkittu tieteellisesti

Asiaa on tutkittu myös tieteen voimin. Vuonna 1979 tehdyssä tutkimuksessa verrattiin kahta miesryhmää, joista toisen edustajat harrastivat normaalisti seksiä, kun taas toinen ryhmä vältti seksin harrastamista. Seurantajakson jälkeen suoritettu verikoe ei kuitenkaan paljastanut eroja testosteronin ja DHT:n määrässä ryhmien välillä.

Vuonna 2001 tehdyssä tutkimuksessa todettiin puolestaan, että miehillä, jotka pidättäytyivät masturbaatiosta kolmen viikon ajan, testosteroni oli itse asiassa kohonnut.

Lue myös: Näin porno vaikuttaa seksihaluihisi

”Mahdotonta masturboida tarpeeksi”

Masturbointiin liittyy muitakin myyttejä. On olemassa myös toinen myytti, joka mukaan siemennesteen proteiini aiheuttaisi kaljuuntumista. Väitteen mukaan mies kaljuuntuu, koska keho menettää siemennesteen mukana proteiinia.

Siemenneste todella sisältää proteiinia, mutta yksi ejakulaatio ei aiheuta vahinkoa keholle. Siemenneste sisältää noin 5,04 grammaa proteiinia 100 millilitraa kohden, mutta keskiverto mies ejakuloi vain 3,7 millilitraa.

Miehen on siis lähestulkoon mahdotonta masturboida tarpeeksi, että sen vaikutukset voisivat näkyä hiuksissa.

Lähde: The Sun

Lue myös: 

Pidä huolta testosteronitasoistasi – 5 vinkkiä viriiliyden ylläpitoon

Seksuaalinen haluttomuus hiertää suhdetta – pareista valtaosan seksitoiveet eivät kohtaa