Itävaltalaisen yliopiston tutkimuksen mukaan luovuus voi todellakin lisääntyä juomalla olutta, mutta kohtuus kaikessa.

Itävaltalaisen Grazin yliopistolla on tutkittu oluen juomisen vaikutusta luovuuteen. Tutkijoita mietitytti, voiko luovuus ja oluenjuonti kuulua yhteen?

Tutkijoiden mukaan tuopillinen olutta voi rentouttaa aivojen kontrollista vastaavia vaistoja, mikä mahdollistaa spontaanien ideoiden syntymistä. Kokeessa tutkijat antoivat puolelle koehenkilöistä 0,5 prosenttista olutta ja lopuille 5,2 prosenttista olutta. Osallistujille suoritettiin psykologisia kokeita ennen juoman nauttimista ja sen jälkeen.

Yksi tuoppi riittää

Kävi ilmi, että voimakkaampaa olutta nauttineet koehenkilöt saivat luovuuteen liittyvissä testeissä keskimäärin 6/10 pistettä. Laimeampaa olutta juoneet saivat samoista kokeista keskimäärin vain 4/10 pistettä.

– Pienen alkoholiannoksen nauttiminen näytti heikentävän suorituskyvyn hallintaa, mutta helpottavan luovaa ongelmanratkaisua, kertoo tutkimusta johtanut tohtori Mathias Benedek.

Tohtori Benedek kuitenkin muistuttaa, että positiiviset vaikutukset luovuuteen saavutetaan jo yhdellä tuopilla. Olutta ei siis kannata alkaa kittaamaan tuoppitolkulla, sillä tulos on päinvastainen: liiallinen oluenjuonti ja alkoholin nauttiminen heikentää luovuutta.

Lähde: Metro UK

Lue myös:

Hallitseeko alkoholi liikaa elämääsi? Näillä vinkeillä pääset eroon siitä!

Tuleeko sinusta kännissä riidanhaluinen?

Turvallinen määrä alkoholia – onko sellaista?

Lue myös: