Etenkin miesten joukossa tuntuu vallitsevan yleinen uskomus, että liukaste on vihoviimeinen konsti, jota käytetään vasta, kun kaikki muut keinot pettävät.

Totuus on kuitenkin, että liukaste tekee seksistä kuin seksistä nautinnollisempaa niin miehille kuin naisille. Tätä mieltä on Men’s Health-lehden seksikolumnisti, Maria Del Russo.

Del Russo hämmästelee uusimmassa kolumnissaan, miksi liukasteen käyttö on miehille niin suuri asia. Hän nostaa esimerkiksi erään miehen, jonka kanssa hän päätyi sänkyyn.

– Ei tietenkään minulla ole liukastetta. Olen hyvä sängyssä, ja sinä sanoit ettet halunnut anaaliseksiä, Del Russo lainaa miehen reaktiota kysymykseen liukasteesta.

Seksin sijaan noutoruokaa

Hän sanoo joutuneensa selittämään loukkaantuneelle miehelle, ettei liukasteen tarve johtunut miehen petitaidoista. Mikään ei kuitenkaan onnistunut paikkaamaan miehen kolhiintunutta egoa, ja lopulta pari päätyi seksin sijaan tilaamaan noutoruokaa.

Del Russon kumppani on vain yksi monista samoin ajattelevista miehistä. Monet miehet tuntuvat luulevan, että jos he ovat hyviä sängyssä, naiset kostuvat automaattisesti. Suurin syy harhaluuloon on, etteivät miehet ymmärrä naisen anatomiaa.

National Survey of Sexual Health and Behavior -raportti vuodelta 2009 kertoo, että noin 30 prosenttia 18-59 -vuotiaista naisista kokee vaikeuksia kostua riittävästi seksin aikana. On monia, kiihottumisen tasosta riippumattomia tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa emättimen kuivuutta, esimerkiksi kuukautiskierto, e-pillerit, stressi ja alkoholi.

Ilman riittävää voitelua seksi voi olla kivuliasta naiselle, eikä hän varmasti ainakaan nauti siitä. Onneksi liukaste tarjoaa ongelmaan helpon ratkaisun. Paitsi että liukaste tekee seksistä miellyttävämpää molemmille, riittävä kosteus myös vähentää kitkaa, mikä pienentää kondomin rikkoutumisen riskiä.

Lähde: Men’s Health