Kuuba tarjoaa matkailijalle sosialismin historiaa, mutta maassa voi myös seikkalilla luonnossa ja nauttia rantalomasta.

Kuuba on retroilijan unelmakohde. Maassa kannattaa tutustua muun muassa vanhaan Havannaan ja käydä Fidel Castron lapsuudenkodissa.

Trinidad

Trinidad on kuin suuri ulkoilmamuseo, jossa aika on pysähtynyt. Kauniit, pastellisävyiset talot ja viehättävät mukulakivikujat ovat tehneet kaupungista yhden Kuuban suosituimmista nähtävyyksistä. Kaupungin pölyt voi karistaa jaloistaan läheisellä Salto del Caburnín vesiputouksella, jonne pääsee hevoskyydillä.

Vanha Havanna

1500-luvulta peräisin olevan Vanhan Havannan, La Habana Viejan kierrokseen saa helposti kulumaan kokonaisen päivän. Unescon maailmanperintölistan kohteessa on satoja historiallisia rakennuksia kuten linnoja, katedraaleja ja luostareita.

Vallankumouksen historiaa

Kuubassa on mahdoton sivuuttaa vallankumouksen ja sosialismin historiaa. Kannattaa vierailla vaikkapa Fidel Castron lapsuudenkodissa Casa de Castro -museossa, Sierra Maestran viidakkomökissä, jossa Castro joukkoineen piileskeli 50-luvulla, ja Havannan vallankumousmuseossa

Elämyksiä 
kansallispuistossa

Luontoystävien ja lintubongareiden retkikohde on Peninsula de Zapatan kansallispuisto, jossa voi nähdä peräti 150 lintulajia. Täällä on myös hyvät rannat, krokotiilifarmi ja historiallinen Sikojenlahti.

Lue myös: Turistien unohtama Kreikan Zakynthos on luontoihmisen ykkösvalinta

Ui luolassa!

Luolaseikkailu on ikimuistoinen elämys perheen pienimmästä vanhimpaan. Taskulampun hämyssä tutkitaan Cuevas de Santo Tomas -luolastoa, ja voit myös liukua veneellä Cueva di Indio -luolan suojiin sekä uida Saturnon luolan raikkaissa vesissä.

Lue myös: Himottaako lähteä Brasiliaan? Rosa Liksomin kiehtova bussimatka nostaa reissukuumeen

Eläväinen Santa Clara

Santa Clara on energinen yliopistokaupunki, joka tarjoaa kaikkea sitä, mitä et kuvitellut Kuubasta löytyvän. Täällä on saaren vilkkain yöelämä, ainoa drag queen -show ja maan paras rock-festari Ciudad Metal. Santa Clarassa voi myös perehtyä sissijohtaja Che Guevaran elämään.

Lanteet heilumaan!

Kuuba ja tanssi kuuluvat yhteen, ja tanssi on kuubalaisille elämäntapa. Sitä näkee ja kokee klubeilla, ravintoloissa ja kaduilla. Kannattaa osallistua tanssikurssille, sillä missä muualla voisit oppia paremmin salsan ja rumban rytmit!

Ratsasta laaksossa!

Unescon maailmanperintökohteessa Viñalesin laakson upeissa maisemissa voi ratsastaa mutta yhtälailla pyöräillä. Tarjolla on aito kosketus paikalliseen maalaisarkeen. Opastetut yksityisretket ovat hyvä tapa seikkailla laaksossa.

Plantaasivierailu piristää

Sokeriruoko-, kahvi- ja tupakkaplantaasit ovat tärkeä elinkeino Kuuballe. Plantaasit ovat avoinna vieraille, ja niillä tarjoillaan maistiaisia.

Rantaelämää

Kuubassa on lukuisia upeita, huipputasolle yltäviä rantoja. Playa Paraiso on auringonottajien suosikki, idyllinen Cayo Coco puolestaan on tuttu Ernst Hemingwayn romaaneista. Playa Pilaria ja Playa Sirena lukeutuvat rantojen parhaimmistoon, ja sukeltajat viihtyvät mainiosti Playa Girónilla.

Lue myös:

Kuuba voi viedä sydämen – 7 vinkkiä

Todellinen sukeltajan paratiisi – Malediivit tarjoaa lämpöä ympäri vuoden

Abu Dhabi on täynnä huikeita mahdollisuuksia – katso top 8 vinkkiä!