Kuntosalin löytäminen ei aina ole helppoa. Asiantuntija kertoo, mitä kannattaa selvittää ennen salijäsenyyteen ryhtymistä.

Kuntosali on parhaimmillaan kuin toinen koti. Ennen kuin laitat nimen salijäsenyyspaperiin ja ehkä sitoudut vuodenkin asiakkuuteen, selvitä alla olevat asiat.

1. Selvitä tavoitteesi ja tarpeesi

Pohdi omaa treenitavoitetta ja valitse kuntosali sen mukaan. Onko tarkoituksesi käydä vain salilla nostamassa rautaa, vai haluatko hyödyntää ryhmäliikuntapalveluja? Tarvitsetko lapsiparkkia, infrapunasaunaa, hierontapalveluita tai parkkipaikkaa, jonne auton saa aina varmasti treenin ajaksi? Entä millaiset ovat pukuhuonetilat ja onko salilla ruuhkaa juuri niinä aikoina, kun olet itse ajatellut siellä käydä?

2. Perehdy kuntosalin jäsenehtoihin

Selvitä, millaiset kuntosalin jäsenehdot ovat ja pohdi, haluatko sitoutua vai et. Sopiiko sinulle maksu kuukausittain vai maksatko vuoden treenit kerralla? Onko sopimus helppo saada katkolle, jos sairastut, muutat toiseen kaupunkiin, nyrjäytät nilkan tai jos jotain muuta yllättävää ja äkillistä tapahtuu?

3. Tee tutustumiskäynti

Käy salilla tutustumiskäynnillä, niin näet, miten se on varustettu ja millaisia välineet ovat. Onko vapaita painoja riittävästi? Tai jos kaipaat jotain tiettyjä laitteita, ovatko juuri ne saatavilla? Tutki, minkäkokoisia käsipainoja ja tankoja on tarjolla. Onko vastuskuminauhoja, puolapuita, venyttelynurkkausta tai tilaa kehonpainotreenille?

Hyvään asiakaspalveluun kuuluu se, että henkilökunnan jäsen kierrättää tulevaa asiakasta kuntosalilla, näyttää paikkoja ja kertoo käytännöistä.

4. Valitse sijainnin mukaan

Kuntosalin sijainti on tärkeä. Salin kannattaa sijaita lähellä kotia tai työpaikkaa, jotta sinne lähteminen ei muodostu liian isoksi treenin estäväksi askeleeksi.

5. Saatko tuoda oman personal trainerin?

Jos sinulla on oma personal trainer, selvitä, saatko tuoda hänet kyseiselle salille. Kaikille kuntosaleille ei saa tuoda salin ulkopuolista henkilökuntaa, vaan silloin on käytettävä salin omia personal trainereita. Selvitä myös, kuuluuko jäsenyyteen henkilökohtausta ohjausta tai onko paikalla tiettyyn aikaan joku neuvomassa itsellesi uusien laitteiden käytössä.

Asiantuntijana fysiikkavalmentaja, personal trainer Jenni Haukirauma All4Fit-valmennuspalveluista.

Lue myös:

Vuosia treenannut Elastinen: ”Tämä on aloittelijan yleisin virhe”

Tässä ovat Jari ”Bull” Mentulan teesit kuntosalille!

10 pahinta virhettä kuntosalilla