Kivetön avokado, jonka kuoret voi syödä? Scifiltä kuulostava tuote on nyt täyttä totta. Kivettömyys vähentänee varmasti myös avokadoon ja veitseen liittyviä viilto-onnettomuuksia.

Avokado on täynnä hyviä rasvoja ja vitamiineja. Silti trendikäs herkkuhedelmä on saattanut olla haasteellinen avattava monelle: Kivi pitäisi kaivaa pois, ja miten sen hedelmälihan saa kaivettua siististi lautaselle?

Avokadojen suosio on aiheuttanut jopa ruuhkaa ensiapupoliklinikoilla. Viiltohaavojen määrä on lisääntynyt huimasti sen jälkeen, kun ihmiset ovat alkaneet hamstrata kivellisiä hedelmiä kaupoista.

Avokadojen suosio on aiheuttanut jopa ruuhkaa ensiapupoliklinikoilla, sillä viiltohaavojen määrä on lisääntynyt huimasti.

Nyt jokaisen avokadoa rakastavan elämä helpottuu huomattavasti,sillä kivettömät avokadot saapuivat jo tovi sitten kauppoihin Iso-Britanniassa. Ensimmäisenä uudenlaista avokadoa myi Marks & Spencer -ketjun kaupat.

Avokado on sisältä ihanan kermaista, mutta kuoret on tähän mennessä nakattu roskiin. Kauppoihin tullut uutuus-avokado tarjoaa kuitenkin tähänkin ratkaisun, sillä kivettömän avokadon kuoret ovat täysin syötäviä.

Lue myös: Mehukas hampurilainen lohipihvillä – katso resepti!

Tarjonta vielä pientä

Tällä hetkellä kivettömiä hedelmiä on tarjolla kuitenkin vain rajallisesti. Mikäli ne osoittautuvat suosituksi, aletaan niitä todennäköisesti tuottaa laajemminkin.

Kivettömän avokadon kuoret ovat täysin syötäviä.

Edustajan mukaan kauppa on saanut käsiinsä vasta rajoitetun erän haluttua herkkua. Kysyntä onkin paljon suurempaa tällä hetkellä kuin tarjonta.

– Olemme erittäin innoissamme siitä, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme jotain uutta kokeiltavaa, M&S- ketjun edustaja Charlotte Curtis kertoo.

Lähde: Sky News

Lue myös: 

Kanahampurilainen avokado-aiolilla

Pilaavatko piilorasvat ruokavaliosi?