Netflixin kaltaiset ohjelmakirjastot ovat suositumpia kuin koskaan. Listasimme suosituimpien verkkokirjastojen plussat ja miinukset.

Televisio-ohjelmien ja elokuvien verkossa olevat ohjelmakirjastot, kuten C More, HBO Nordic, Netflix ja Viaplay maksavat kuussa parhaimmillaan vain noin 8-10 euroa. Listasimme suosituimpien palvelujen plussat ja miinukset.

Elokuvia ja laadukasta draamaa

Netflix

Netflixillä on valtava elokuvatarjonta ja runsaasti amerikkalaisia ja brittiläisiä tv-sarjoja.

Netflix ei ole uutuuspalvelu, vaan elokuvat ja sarjojen tuotantokaudet ovat oikeusteknisistä syistä pääsääntöisesti vähintään pari vuotta vanhoja.
Palvelu pyrkii oppimaan käyttäjän mieltymykset ja tarjoamaan elokuvaehdotuksia sen mukaan.

Netflix on tuottanut runsaasti omia sarjoja, kuten House of Cards ja Orange is the New Black. Lisäksi yhtiö on tarjonnut jo lakkautetuille sarjoille mahdollisuuden uusiin kausiin. Tällaisia ovat muun muassa komediasarja Sukuvika ja rikossarja Jälkiä jättämättä.

Lue myös: Television osto edessä ? Näillä vinkeillä löydät haluamasi

HBO

HBO tunnetaan laadukkaista draama- ja komediasarjoistaan, jotka ovat saatavilla myös HBO Nordicilla. Kun Yhdysvalloissa näytetään HBO:n uutuussarjojen ensiesityksiä, ne nähdään parhaimmillaan samaan aikaan myös HBO Nordicilla.

Monet HBO:n sarjat kuuluvat toistaiseksi myös Ylen ohjelmistoon, mutta silloin ne laahaavat vuoden tai kaksi jäljessä ensiesityksiä.

HBO:lla on sopimukset muutaman amerikkalaisen maksutelevisioyhtiön kanssa, jolloin myös niiden sarjat nähdään palvelussa tuoreeltaan. Tällaisia ovat esimerkiksi Subin näyttämä Viikingit ja Avalla pyörinyt The Affair.

HBO Nordic on tv-sarjapalvelu, mutta tarjolla on myös päivittyvä klassikkoelokuvien valikoima, dokumentteja ja standup-komediaa.

Lue myös: Näistä sarjoista et ole vielä kuullut!

Pohjoismaisia palveluja

C More ja Viaplay

Viaplay ja C More ovat pohjoismaisia palveluja. Tv-viihteen jätteihin verrattuna ne voivat vaikuttaa nukkavieruilta. Sisältö koostuu enimmäkseen samasta tarjonnasta, joka on nähtävillä myös yhtiöiden maksukanavilla Viasat- ja C More -paketeissa.

C Moren valttina on tarjota muutamat HBO:n hittisarjat tuoreeltaan ilman HBO Nordicin tilaamista. Viaplaylla on muutama yksinoikeussarja, kuten merirosvotarina Crossbones ja tieteissarja Powers, sekä ensi vuonna ilmestyvä suomalaisen Mustien leskien pohjoismainen versio Black Widows.

C More on viime aikoina panostanut myös omaan kotimaiseen tuotantoon. Kanavan alkuperäissarjoja ovat esimerkiksi Aallonmurtaja ja Sunnuntailounas. MTV:n ilmaiskanavat näyttävät alkuperäissarjat yleensä noin puoli vuotta C Moren startin jälkeen.

Viaplay tarjoaa yksinoikeudella urheilua ja suoria urheilulähetyksiä.

C Morella on HBO-hittien lisäksi enimmäkseen brittiläisiä ja ruotsalaisia sarjoja, kuten Komisario Frost ja Solsidan. Viasat ja Viaplay tarjoavat myös vanhoja suosikkeja, esimerkiksi Frendit ja Greyn anatomian aiemmat tuotantokaudet.

Viaplay tarjoaa yksinoikeudella urheilua ja suoria urheilulähetyksiä. Ne nostavat paketin hinnan 25 euroon. Toistaiseksi yhtiö ei tarjoa urheilua erikseen ilman leffa- ja sarjasisältöjä.

Viaplay on mainituista palveluista ainoa, jolla on uutuuselokuvia myös vuokrattavaksi. Lisäksi se on ainoa, jonka sisältöä voi ladata omalle laitteelleen katsottavaksi ilman nettiyhteyttä.

Katsomo ja Ruutu+

MTV:n Katsomo- ja Nelosen Ruutu+ -palveluista on myös maksulliset versiot.

Katsomon maksullisena sisältönä on urheilua ja lastenohjelmia.

Ruutu+ tarjoaa urheilua ja vain netissä nähtäviä tv-ohjelmia, sarjojen kokonaisia kausia sekä tv-ruutuun saapuvia ohjelmia ennakkoon.

Ilman urheilua kummankin palvelun hinta on noin kuusi euroa kuussa. Urheilu nostaa sen 25 euroon kuussa.

Lue myös: Ruutukasvojen matkakohteet – MTV:n tähdet paljastavat suosikkinsa

Julkaistu alunperin Oma Aika-lehden numerossa 10/2015