Itsetyydytyksellä eli masturboinnilla on useita hyötyjä. Tutkimuksen mukaan miehet, jotka masturboivat viikoittain, ovat 10 prosenttia itsevarmempia omasta suorituskyvystään makuuhuoneessa verrattuna miehiin, jotka tyydyttävät itseään vain harvoin.

Masturbointi lievittää stressiä ja auttaa nukkumaan paremmin, se voi myös tehdä miehestä paremman rakastajan ja parantaa orgasmien laatua.

Miehet, jotka masturboivat viikoittain, ovat 10 prosenttia itsevarmempia omasta suorituskyvystään makuuhuoneessa verrattuna miehiin, jotka tyydyttävät itseään vain harvoin. 12 prosenttia miehistä, jotka masturboivat usein, kokevat myös voimakkaampia orgasmeja. Asian paljastaa seksileluyritys Tengan tutkimus, johon osallistui 2 000 brittimiestä.

– Miehet, jota tyydyttävät itseään säännöllisesti, tuntevat todennäköisemmin olonsa mukavaksi ja itsevarmaksi omassa kehossaan, selittää Tengan seksiasiantuntija Alix Fox.

– Tämä puolestaan merkitsee sitä, että he ovat todennäköisemmin rentoutuneita myös kumppanin kanssa.

Itsetyydytys auttaa itsetuntemukseen

Itsetyydytys auttaa miehiä myös oppimaan tuntemaan oman vartalonsa. Itsetutkiskelu heijastuu positiivisesti myös muuhun seksielämään, sillä sitä harjoittavat miehet ovat todennäköisesti paremmin perillä omista erogeenisista alueistaan.

Itsetuntemus ja avoin asenne saattavat tehdä seksistä jännittävämpää ja luovempaa.

Lähde: New York Post

Lue myös: 

Aiheuttaako masturbointi hiustenlähtöä? Tässä vastaus

Selvitimme, milloin masturbointi menee liian pitkälle