Hampurilainen saa makunsa mehukkaasta lohi-kasvispihvistä ja jogurttikastikkeesta.

Hampurilainen lohipihvillä

2 annosta

2 dl silputtua purjoa

2 dl karkeaksi raastettua ­porkkanaa

½ rkl voita

300 g lohipaloja

suolaa ja valkopippuria

1 rkl perunajauhoja

2 tl raastettua inkivääriä

1 rkl silputtua korianteria

½ rkl öljyä

3 rkl turkkilaista jogurttia

1 tl raastettua limen kuorta

1 tl limen mehua

2 sämpylän pohjaa

4 salaatinlehteä

2 tomaattisiivua

kourallinen herneenversoja

Näin valmistat:

1. Paista purjot ja porkkanat ­ke­vyesti voissa ja anna jäähtyä.

2. Sekoita lohipalojen joukkoon perunajauhot, inkivääri, korianteri ja kasvikset. Lisää suola ja valkopippuri. Pyöräytä tasaiseksi tehosekoittimessa.

3. Muotoile taikinasta kaksi pihviä ja paista öljyssä molemmin puolin pari kolme minuuttia.

4. Sekoita jogurttiin limen kuori ja mehu.

5. Nosta salaatit leiville ja aseta päälle lohipihvit sekä tomaatit. Peitä kastikkeella ja herneenversoilla.

Resepti alun perin julkaistu Fit-lehden numerossa 06/2015.

Katso myös nämä hampurilaisreseptit:

Riistahampurilainen ja omenacoleslaw

Hampurilainen ja juuresranskalaiset

Kanahampurilainen avokado-aiolilla