Yli tunti
Helppo
Yli 20 euroa

Carpaccio valmistuu pakkasessa muutamassa tunnissa ja uutta twistiä saat käyttämällä peuranlihaa.

Peuracarpaccio

4 annosta

400 g peuran sisäfileetä

merisuolaa

rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

noin 25 g parmesaania

hieman rucolaa

6–10 kpl isoja kapriksia

rouhittua mustapippuria

tilkka tryffeliöljyä

Kastike:

1 dl majoneesia

1 tl worcesterkastiketta

½ tl sitruunamehua

½ tl dijoninsinappia

suolaa

rouhittua mustapippuria

 

Näin valmistat:

1. Puhdista liha ja muotoile se pötköksi. Kääntele liha merisuola-pippuriseoksessa. Pyöräytä liha kelmuun ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi.

2. Valmista kastike. Sekoita majoneesin joukkoon mausteet ja anna kastikkeen maustua viileässä.

3. Viipaloi kohmeinen liha ohuiksi siivuiksi ja asettele tarjoiluvadille.

4. Vuole päälle parmesaania. Koristele rucolanlehdillä ja kapriksilla. Viimeistele mustapippurilla, tryffeliöljyllä ja majoneesikastikkeella.

Viinisuositus: Kirsikkainen ja mausteinen Villa Antinori Rosso 2012, Italia, 17,99 e.

Katso myös nämä reseptit:

Sorsapaisti ja suppilovahverohilloketta

Kokonainen broileri yrttikastikkeella

Lihaisa gulassikeitto

Julkaistu alunperin Koti ja keittiö-lehden numerossa 10/2015