Assassin’s Creed -pelin lisäosien maailmat tarjoavat todellista silmäkarkkia, mutta samalla ne häpeilevät alastomuutta periamerikkalaiseen tapaan.

Assasin’s Creed Origins DLC: The Hidden Ones, Curse of the Pharaohs, Discovery mode

Toimintaseikkailu

PC, PS4, Xbox One

****

Uuden Assassin’s Creed -pelin kevättalven aikana ilmestyneet maksulliset lisäosat näyttävät mallia muille siitä millaisia lisäosien kuuluu olla. Ensin julkaistu The Hidden Ones tuo mukaan uuden alueen Siinailla. Se jäisi pienoiseksi pettymykseksi, ellei seuraavaksi julkaistu Curse of the Pharaohs osoittaisi sen olleen vain eräänlainen maistiainen tulevasta.

Jälkimmäinen lisäosa tuo mukaan Egyptin Kuninkaiden laakson alueen, mutta tarjoilee yllätykseksi myös jotain aivan muuta. Bayek-sankari joutuu matkaamaan myös kuolleiden maille, jotka lähes tuplaavat lisäosan alueellisen laajuuden.

assasins creed

Näissä maisemissa kelpaa tehdä uhkarohkeita hyppyjä.

Maailmoja on useita erilaisia, ja ne ovat todellista silmäkarkkia pelistä wau-elämyksiä kaipaavalle. Siinä missä Hidden Ones on vielä parin-kolmen illan kokoinen makupala, faaraoiden kirouksien parissa tavallinen työssä käyvä iltapelaaja kuluttaa helposti parikin viikkoa.

Turistina pitkin Niilin suistoa

Mutta kuten ostoskanavalla sanottaisiin, niin ei tässä vielä kaikki. Peliä tekevältä Ubisoftilta mielenkiintoinen kokeilu ja kädenojennus kaikille historiasta kiinnostuneille on Discovery mode eli käytännössä turistimoodi.

Peli osoitti jo ilmestyessään keskittyneensä yksityiskohtiin todellisella pieteetillä.

Se nimittäin sopii aivan kaikille englantia osaaville ikään katsomatta, vaikka peli muuten on syystäkin K-18.

Turistimoodissa ollaan kirjaimellisesti turisteja. Tarjolla on lukuisia erilaisia kiertokävelyreittejä, jotka keskittyvät monipuolisesti esittelemään Niilin suiston Kleopatran ajan ihmisiä ja elämää. Peli osoitti jo ilmestyessään keskittyneensä yksityiskohtiin todellisella pieteetillä.

On upeaa, että ne otetaan tällä tavalla käyttöön kaikille ikäluokille sopivalla tavalla.

assasins creed

Pelaaja pääsee käymään kuumuutta hehkuvalla aavikolla.

Miinusta on kuitenkin annettava amerikkalaisesta tavasta tehdä moodista lapsiystävällinen peittämällä alastomien patsaiden rinnat simpukankuorilla.

Taiteen häväistystä!

Silti seiniltä löytyy edelleen runsaasti maalauksia täysin nakuista ihmisistä.

PLUSSAT

+ Pelin sisältö käytännössä tuplaantui

+ Tasokattoa on korotettu

+ Uusia aseita ja varusteita

MIINUKSET

–  Turistimoodin sievistely

Lue myös:

Nämä laitteet sinäkin haluat – Listasimme himotuimmat tekniikkauutuudet

Kiukutteleeko tietokone? Asiantuntija: Suuri osa ongelmista on korjattavissa tunnin työllä