Olutasiantuntija Mikko Salmi arvioi sokkona kuusi suomalaista lageria. Miten ammattilainen kuvailee vaikkapa Koffia tai Karjalaa?

Baana järjesti olutasiantuntija Mikko Salmen johdolla puolisokkotestin suomalaisten suosituimmista lagereista. Testaajat tiesivät, mitkä lagerit ovat mukana testauksessa mutteivät sitä, mikä lagereista on mikäkin.

Testin lähtökohdaksi Salmi kertoi, että kotimaiset lagerit toden totta muistuttavat paljon toisiaan.

– Sanon aina, että minä en lyö edes viidestä eurosta vetoa, että erottaisin kotimaisia lagereita toisistaan. Jos olisin itse jossain näistä kyseisistä panimoista töissä, niin saattaisin erottaa oman tuotteeni, mutten silloinkaan välttämättä. Niin samanlaisia suomalaiset lagerit ovat, Salmi pohjustaa.

Kuinka asiantuntija arvioi lagerit?

Lager muistiinpanot

Salmi kirjoitti arviot siinä vaiheessa, kun hän ei vielä tiennyt, mikä testin kuudesta oluesta oli maistettavana.

Sandels

”Tuoksu puhdas, kevyt ja neutraali. Maku helppo ja hennon maltainen, ei juuri katkeroa.”

Lapin kulta

”Tuoksu puhdas, hiukan maltainen ja kevyt, hiukan ruohoisuutta. Maussa tuntee maltaan, silti kevyt, suutuntuma kuivahko.”

Koff

”Tuoksussa hieman makeaa maltaisuutta (muistuttaa tosin hieman hapettumisen merkkejä…). Maku selvästi edellisiä maltaisempi, pysyen kuitenkin kevyenä rungoltaan.”

Karjala

”Tuoksussa pientä maltaisuutta, puhdas, kepeä, aavitusken hunajainen? Maku puhtaan neutraali, pehmeän maltainen, kevyt.”

Olvi

”Tuoksu todella kevyt, puhdas ja neutraali tämäkin. Maku on kepeä, raikas ja hitusen esterimäinen (eli hedelmäinen).”

Karhu

”Tuoksu puhdas, kevyen maltainen. Maku aika kevyt, mallas hyvin kepeänä, neutraali yleisvaikutelma.”

Lue myös:

Miksi suomalaiset lagerit maistuvat samalle? Olutasiantuntija vastaa

Testasimme, maistuvatko kotimaiset lager-oluet samalta – Katso ylivoimainen voittaja

Kaljako lihottaa? Oluessa vähemmän kaloreita kuin banaanissa!